Links

Officiel information om S-tog og metro:

DSB S-tog - Køreplaner, linjekort, driftsinformation og nyheder mv.

Metroen - Linjekort, rejsetider, driftsinformation og pressemeddelelser mv. Man kan følge med i, hvad der sker med metroen, i MetroNyt, et ugebrev om driftsstabilitet, passagertal og markedsføring og Metro Lige Nu med information til naboerne ved metroens byggearbejder.

Rejseplanen - Find vej fra A til B med kollektiv trafik og få at vide, hvad turen koster.

S-togenes tjenestekøreplan, september 2007 - Alle detaljerne bag S-togskøreplanen, f.eks. hvilke tog, der standser i Høvelte (pdf). (Tidligere udgave: Januar 2007.)

Danske fora om S-tog og metro:

S-togspostlisten - Postliste hos Yahoo Groups, hvor der diskuteres S-tog. Alle gamle beskeder siden foråret 2001 kan læses i S-togspostlistens arkiv, der er offentligt tilgængeligt.

Metropostlisten - En postliste om metroen blev nedlagt i februar 2005 pga. meget lav aktivitet, men alle de gamle beskeder kan læses i Myldretid.dk's forum om kollektiv trafik med hovedvægt på busser.

dk.fritid.jernbaner - En nyhedsgruppe om jernbaner generelt, hvor talen fra tid til anden falder på S-tog eller metro.

Tog-sim.dk - Egentlig en hjemmeside dedikeret til togsimulatorer, men i forummet diskuteres der meget ofte rigtige tog. (Simulatorfolket kan desuden downloade et S-tog af anden generation.)

Private sider om S-tog og metro i Danmark:

Status for S-togsmateriel - Banesiden har oversigter med status for alle S-tog af 2.-4. generation.

Dk.trackmap.net - Engelsksproget side med sporplaner for bl.a. S-togsnettet og metroen.

Steens Skinne Bårne Sider - Masser af billeder af tog, herunder S-tog af 1.-4. generation.

Københavns S-bane - Arne Unterschlaks S-togsside med billeder og lidt historie mv.

Myldretid.dk - Nyheder og billeder mv. relateret til kollektiv trafik, men med hovedvægt på busser. Siden har billeder af S-tog og metrotog samt et par relevante artikler: Oversigt over metrodriftens historie og 70 år med S-tog (2004).

Debat mv. om bybaner:

Metrobrugergruppen - En gruppe metrobrugere, der ønsker at fremme udvidelse, forbedring af og konstruktiv debat om metroen.

Nextmetro - Borgergruppe, der ønsker en metro til nordvest, Brønshøj, Tingbjerg og Gladsaxe.

Amager Metro Gruppen - Forening, der har søgt indflydelse på udformningen af metroens tredje etape (Lergravsparken-Lufthavnen). Hjemmesiden ser dog ikke særlig opdateret ud.

Letbaner.dk - Trafikgruppen Letbaner.dk er fortalere for indførelse af letbaner i København. Hjemmesiden har bl.a. oplæg fra gruppen og nyheder.

Sider om bybaner internationalt:

UrbanRail.net - Stor hjemmeside om bybanesystemer i hele verden. København har sin egen side. UrbanRail.net har også en tilknyttet postliste hos Yahoo Groups.

Metro Bits - Omfattende side om undergrundsbaner i hele verden. Hjemmesiden bruger megen plads på bl.a. arkitektur og metrologoer, og har lister over metroer, der har ringlinjer, perrondøre eller er førerløse.

The Monorail Society - Nyheder, historie og beskrivelser af monorail-systemer verden over. Se i øvrigt også The Alweg Archives.

Udvalgte systemer i andre lande:

NYCSubway.org - Kæmpe hjemmeside om New Yorks subway. Her er alt, hvad hjertet kan begære, om historie, stationer og materiel samt billeder i hobetal.

Brussels's Subway - God og overskuelig præsentation af historien, strækningerne og materiellet mv. i Bruxelles' metro.

Forslag til gode links modtages på admin@myldretid.dk.

 

Opdateret sidst: 20. februar 2008